Inspirerend

Inspirerend

De workshops toekomstgerichtheid zijn bedoeld om te inspireren. Met een team leidinggevenden verken je laagdrempelig het vraagstuk van toekomstbestendigheid. Dat kan zijn om de bewustwording daarover te vergroten binnen je organisatie, maar het kan ook zijn om met elkaar vaardigheden te ontwikkelen die bij dit vraagstuk van belang zijn, wat verdieping te bereiken of te brainstormen over ideeën. Invalshoeken genoeg. Elke workshop duurt minimaal een dagdeel, waarbij het programma in overleg wordt afgestemd.


Holistisch kijken

Holistisch kijken is een cruciale vaardigheid voor leidinggevenden in dit tijdperk, waarin veranderingen zich in rap tempo voltrekken als gevolg van de digitale revolutie en het streven naar een circulaire economie. Daar is vriend en vijand het over eens. Maar wat is dat eigenlijk, holistisch kijken? Waarom is dat zo belangrijk en vooral: hoe doe je dat en wat zie je dan?

Lees meer …


Digitale revolutie

De afgelopen 10 jaar is er al veel veranderd als gevolg van de opkomst van het commerciële Internet. Veel bedrijven zijn daardoor gesneuveld, maar er zijn ook hele jonge bedrijven exponentieel gegroeid en uitgegroeid tot unicorns. Inmiddels rolt alweer de derde Web golf over ons heen: Internet of Things. Wat gaat dat betekenen?

Lees meer …


Businessmodellering

Te pas en te onpas lees je dat businessmodellen van bedrijven en instellingen onder druk staan als gevolg van o.a. de digitale revolutie en het streven naar een circulaire economie. Maar wat wordt daarmee bedoeld en wat is eigenlijk een businessmodel? Welk businessmodel heb je voor ogen voor de toekomst en hoe verander je een bestaand businessmodel?

Lees meer …


Organisatiemodellering

Niet alleen de businessmodellen van bedrijven en instellingen staan onder druk als gevolg van externe ontwikkelingen. Ook de organisatiemodellen behoeven aanpassing, bijvoorbeeld om organisaties wendbaarder te maken. Maar wat is een organisatiemodel? Welk organisatiemodel heb je voor ogen voor de toekomst en hoe verander je een bestaand organisatiemodel?

Lees meer …


Het speelveld en het spel

Het is terecht dat veel aandacht uitgaat naar businessmodellering, maar daarbij blijft vaak één invalshoek volledig onderbelicht: het speelveld waarop je met je bedrijf/instelling actief bent, het spel dat je daarop speelt, de spelers die daarop actief zijn en de spelregels die daar gelden. Dat is namelijk waar de échte veranderingen plaatsvinden. Welk spel gaan jullie spelen in de arena?

Lees meer …


Gezondheid en aantrekkingskracht

Leidinggevenden hebben doorgaans veel aandacht voor bedrijfsresultaten. Daarmee krijg je goed zicht op de gezondheid van je bedrijf instelling of onderdeel daarvan. Maar die focus gaat helaas vaak ten kosten van de aandacht voor aantrekkingskracht. En laat dat nou juist belangrijk zijn voor toekomstig succes! Wat gaan jullie doen om de aantrekkingskracht van je bedrijf/instelling te vergroten?

Lees meer …